touredlife bæredygtigt tøj tourette tourette's syndrom tics

Bæredygtighed


Hos TouREDlife forsøger jeg at være så skånsom som overhovedet muligt for miljøet. Det er heldigvis muligt at gøre uden at gå på kompromis med kvaliteten af mine produkter. 


100% Økologisk Combed Cotton og genanvendt polyester

Alle T-shirts og longsleeves består af 100% økologisk combed cotton, og hoodies af 85% økologisk combed cotton og 15% genanvendt polyester. I modsætning til almindeligt bomuld, bliver combed cotton kæmmet og bearbejdet inden trøjen spindes, og man kommer derfor af med de korte ujævne fibre. Derved opnås en blødere og mere slidstærk stofkvalitet, så din t-shirt kan få en længere levetid. 


Certificeret bomuld og produktion
Bomulden kommer fra økologiske marker og produceres under ordentlige forhold. Det ved jeg, fordi mine tekstiler er certificerede af GOTS, OEKO-tex og Wear Fair.


Giftfri trykfarver

Mine trykfarver er nogle af de bedste og mest miljøvenlige på markedet. De er fri for PVC, bly og phthalater og kan i princippet drikkes.


Bæredygtigt til en rimelig pris
Combed cotton er som regel dyrere end almindeligt bomuld, og det samme er økologisk bomuld. Men hos TouREDlife er det en mærkesag at alle skal have råd til købe tøj af god kvalitet og med god samvittighed. 

Mikrobrand uden overproduktion

TouREDlife er et mikrobrand, og holder et lille ekslusivt sortiment, der produceres løbende i små oplag ad gangen, så jeg er sikker på at hver en T-shirt får sin berettigelse. 

bæredygtigt bier blomster tøj touredlife toured
oeko-tex confidence in textiles standard 100certificeret
GOTS global organic textile standard certificeret
wear fair certificeret tøj

Hvorfor skal du vælge økologisk bomuld?


Ved konventionel bomuldsproduktion bruges op mod 9 kg kemikalier til 10 kg bomuld. Omkring 83% af den anvendte kunstgødning ender i omgivelserne, og efter at trøjen er spundet, findes der små rester af de brugte kemikalier, der kan virke hormonforstyrrende og allergifremkaldende på forbrugeren. 


Spildevandet fra fabrikkerne hældes ofte ud i de lokale floder, som lokalbefolkningen bruger til at bade, vaske tøj og hente vand. Den konventionelle produktion er desuden en stor synder i forhold til drivhusgasser. Faktisk udleder økologisk GOTS-certificeret bomuld op til 94% mindre drivhusgasser end ikke-økologisk bomuld!


Bomuld dyrkes som regel som monokultur, og udpiner på den måde de marker som skovområder er blevet fældet for at gøre plads til. Bier dør i større mængder af sprøjtegiften på markerne.

I den konventionelle tøjproduktion er der ofte barske arbejdsforhold og lave lønninger, fordi de fleste større producenter får deres tøj vævet i u-lande hvor de let kan slippe udenom kontrol og rettigheder. Det betyder også at fabrikkerne kan slippe afsted med at føre børne- og tvangsarbejde. Danwatch undersøgte i 2019 lønforholdene i Myanmar, hvor væverne ikke tjente mere end 2,5 kroner i timen. I gennemsnittet tjener en væver 1% af prisen på en t-shirt , når den hænger i en butik. I 2017 besvimede 1.160 syersker fordelt på 18 fabrikker i Cambodia grundet udmattelse, fejernæring og panik.

Det er vigtigt at pointere, at selvom du køber bæredygtigt tøj, så vil forbrug altid være en belastning af klimaet. Danskerne køber i gennemsnit 10,2 kg tøj om året, så overvej en ekstra gang, om du virkelig har brug for nyt tøj, og hvis du har, så sørg for at købe tøj, der er certificeret og af en kvalitet, så det kan holde i mange år. Forbrugerrådet tænk har anslået, at 677 ton tøj årligt destrueres af supermarkeder, stormagasiner og storcentre.



Vil du gerne lære mere om certificeringer og bæredygtig produktion?

https://beawear.dk/certificeringer/

https://www.dn.dk/nyheder/hvad-er-forskellen-pa-okologisk-og-konventionel-bomuld/

https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/ferie-og-fritid/toejspild/toej-saadan-skader-produktionen